Arnhem

 

Samen maken wij Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig heeft als doel om op alle schalen van Arnhem (tuin, straat, buurt, wijk en stad), alle Arnhemmers te inspireren en te informeren over hoe je de stad klimaatbestendig kunt maken. Ze geven praktische tips en hebben een projectkaart waarop groene Arnhemse projecten staan uitgelicht.

De zomers worden warmer en droger en we krijgen te maken met steeds meer hoosbuien. Hier is Arnhem niet tegen bestand. Dat er steeds meer bebouwing en bestrating is, zorgt ervoor dat het warm wordt in de stad en dat bij hoosbuien het regenwater niet meer weg kan. Dit veroorzaakt schade, ook in jouw buurt.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Arnhem klimaatbestendiger wordt. Er zijn heel veel slimme oplossingen, kleine en grote, om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Minder tegels en meer groen helpen al enorm. Regenwater kun je zelfs benutten. Voor je tuin bijvoorbeeld, of voor het wassen van de ramen. Bovendien maken deze oplossingen je omgeving mooier en beter. Doe mee, draag bij en geef het door:

Samen maken wij Arnhem Klimaatbestendig!

 

Platform Arnhem Klimaatbestendig bestaat uit de volgende organisaties: Netwerk Groen Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, Gemeente Arnhem, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland, Provincie Gelderland en Le Far West landschapsarchitectuur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.arnhemklimaatbestendig.nl