Arnhem

Kwekerij en Tuin De Boschhoeve

www.boschhoeve.nl

Te midden van weidse landbouwakkers en enorme loofbomen ligt achter de oude boerderij een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomer- en herfstborders, schaduwlaantje en boomgaard met voorjaarsbollen. De verrassing is de decoratieve inspirerende moestuin waar bijzondere groentes zijn gecombineerd met bloemen, waaronder veel (zomer)bollen.

In de kwekerij bestaat ons assortiment uit stoere en makkelijke planten die we ook in eigen tuin hebben toegepast. In de moederplantenbedden is goed te zien hoe planten uitgroeien. Naast vaste planten zijn we dol op bollen; van sneeuwklok tot dahlia, op onze website vind u plantenlijsten. Daarnaast is in het zomerseizoen ook onze prachtige pluktuin open.
De grote landbouwschuur herbergt de tuinwinkel, theeschenkerij en brocanteafdeling. In de theeschenkerij ontvangen we regelmatig groepen en worden verschillende workshops georganiseerd. Daarnaast kennen veel mensen ons van de jaarlijks terugkerende tuin & plantenactiviteiten waarvan het Sneeuwklokjes feest wel het bekendst is.
Dit alles is mede mogelijk door de inzet van vele vakbekwame en enthousiaste vrijwilligers.

ACTIVITEITEN 2024  

Voor alle activiteiten in 2024 gaat u naar de website van de Boschhoeve. Klik hier

- Lunch en high tea, feesten, workshops en pluktuin.

In de tuin of de theeschenkerij kan voor groepen een lunch of high tea verzorgd worden. Wellicht een origineel idee voor een vrienden-, tuinclub- of bedrijfsuitje, een familiefeest of een dagexcursie (kijk voor ‘dagje uit’ tips op onze website).  

Anke Pols organiseert seizoensgebonden bloemschikworkshops, vol mooie materialen uit eigen tuin en kwekerij.

Van eind juni tot oktober is de pluktuin (met o.a. keus uit heel veel kleurrijke eenjarige zomerbloemen en dahlia’s) geopend op vrijdag en zaterdag. Vanaf juni zijn ook kant-en-klare tuinboeketten te bestellen bij Anke Pols.