Zaterdag 22 juni 2019: Dagexcursie ‘DAGJE DUITSLAND’

- Deze reis wordt georganiseerd door de Tuinreisclub in combinatie met Groei&Bloei Nijmegen

We beginnen de dag bij Garten Hakenbeck in Emmerich. Bij binnenkomst lijkt deze tuin niet zo heel bijzonder te zijn maar hoe verder je doorloopt, hoe meer je je zult verbazen door de vele rozen die hier staan te bloeien. Struikvormen  maar ook klimmers en ramblers die zorgen voor grote gekleurde wolken. Verder is er een grote vijver met robuuste borders er omheen.

Vervolgens rijden we naar Bocholt voor tuin Gut Heidefeld.

Ooit was dit de nutstuin behorende bij het landhuis. Enkele jaren geleden is het veranderd in een parkachtige tuin met allerlei interessante tuindelen zoals een prairietuin, een winterwalk met winterbloeiers, borders op kleur, een grote vijver en  een Victoriaanse kas voor de overwintering van de kuipplanten die zomers de tuin opsieren.

Een tuin die iedere tuinliefhebber op zijn wensenlijstje heeft staan is de Hortus van Peter Janke.

Na een langdurige stage bij Beth Chatto in Engeland kwam hij superenthousiast terug in Duitsland waar hij zijn ideeën direct in deze tuin kon verwezenlijken. Er zijn hier droge, natte, zonnige en beschaduwde plekken en dat kwam mooi uit want zo kon hij allerlei tuindelen maken met in ieder deel planten die zich daar juist erg thuis voelen.

Er is een gravelgarden gemaakt op de droogste plek, een lange schaduwborder met veel bijzonderheden onder de hoge bomen en een vijver op de laagste en dus natste plek. Er is een verkoophoek met vaak bijzondere planten. In het winkeltje worden niet-alledaagse boeketten gemaakt vaak in combinatie met materiaal uit de tuin.

We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner bij de terrassentuin in Kamp Lintfort. Wie nog zin heeft kan de tuinen in wandelen alvorens we gaan eten, wie het liever wat makkelijker doet, bekijkt de tuinen van bovenaf en gaat lekker op het terras zitten.

De prijs voor deze reis bedraagt € 74,50 voor Groei&Bloei-leden van de Afdeling Arnhem e.o. en € 79,50 voor niet-leden.

Dit bedrag is inclusief comfortabel reizen in een touringcar, ervaren en plezierige reisleiding, de entree van de tuinen, koffie/thee en een diner. Drankjes bij het diner zijn voor eigen rekening. U wordt verzocht om eventuele dieetwensen bij aanmelding te vermelden.

N.B. U dient zelf voor een lunchpakketje te zorgen.

Opstapplaats:   8.15 uur – Raadhuisplein te Oosterbeek

Aanmelden:      Uiterlijk dinsdag 28 mei 2019 vóór 18:00 uur

Voor de eendaagse excursie per bus op 22 juni 2019 geldt:

-Bij voorkeur per mail aan kalnes(at)planet.nl

-Eventueel per post aan Marijke de Nes, Tramstraat 43, 6881 HB Velp

In beide gevallen duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en uw lidmaatschapnummer vermelden en of er een partner / huisgenoot of introducé(e) mee gaat.

-Deelname gaat in volgorde van aanmelding.

- Opgave voor 28 mei 2019. U bent ingeschreven als de betaling op de rekening is bijgeschreven.

- Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor vertrek.

- Bij annulering in de voorlaatste week is men 50% van de reissom verschuldigd.

- Bij annulering in de laatste week is geen restitutie meer mogelijk. Men mag te allen tijde voor een vervanger zorgen.

- Overboeking van het verschuldigde bedrag dient voor 28 mei 2019 te geschieden op
  rekeningnummer  NL66 INGB 0001 0198 54 t.n.v. KMTP afd. Arnhem e.o. onder vermelding van     uw naam, lidnummer en excursie ‘Duitsland’

Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
Bericht uit Singapore