6 april 2019 - Workshop 'Vaste planten vermeerderen'

Een vrijwilligersactiviteit in de Steile Tuin

o.l.v. Rudi Gies van de gemeente Arnhem

Elk jaar organiseert Groei & Bloei Arnhem e.o. in samenwerking met de gemeente Arnhem een dag waarop vrijwilligers werken aan het onderhoud van de Steile Tuin in Park Sonsbeek. Het gaat dan om een soort grote voorjaarsbeurt en dat houdt in: planten vermeerderen en terugplaatsen, nieuwe planten inplanten, onkruid weghalen etc. Vele handen maken licht werk, dus daarom doen wij een beroep op u als lid van Groei & Bloei.

De dag begint om 10.00 uur en na een kop koffie of thee legt Rudi uit hoe u vaste planten kunt opnemen, vermeerderen en weer terug kunt planten. Hierdoor blijven planten langer leven en worden het er steeds meer. De planten die na het vermeerderen overblijven, worden na afloop verdeeld onder de deelnemers.

Om 10.30 uur starten we met de werkzaamheden. Ieder werkt naar eigen vermogen; er is licht en zwaar werk en u kunt ook een deel van de dag komen. Er is voor iedereen voldoende koffie, thee, sap en water. Als u mee wilt lunchen, moet u dat opgeven.

Bij erg slecht weer wijken we uit naar de reservedatum. U wordt per e-mail op de hoogte gehouden.

Graag meenemen: snoeischaar, spade, handschep, tuinmes, emmer, werkhandschoenen en plastic zakken als u planten mee wilt nemen.

Datum: zaterdag 6 april, reservedatum zaterdag 20 april

Tijd: 10.00 / 10.30 – 15.00 uur *)

Locatie: Steile Tuin van Park Sonsbeek in Arnhem

Opgeven: gamschut@live.nl o.v.v. uw naam en wel/geen lunch

Prijs : deelname is gratis

*) De uitleg start om 10.00 uur, wie de uitleg niet meer nodig heeft kan om 10.30 uur komen.

Historische grond
oproepje