Arnhem

Zaterdag 3 juni 2023: Excursie naar Landschapstuin Nieuw Robbekampen te Dreumel

In maart 2012 is er een begin gemaakt met het omvormen van een gedeelte van de boomkwekerij naar een landschapstuin. Het perceel van de landschapstuin is ongeveer 15.000 m2 groot.

Hoewel er geen vastomlijnd plan/ontwerp is gemaakt moest er een aantal dingen in de tuin aanwezig zijn: waterpartijen, zitgelegenheid, voorzieningen waar klimplanten tegenaan groeien en een groot assortiment van (“bijzondere”) planten. Er zijn geen verhardingen aangebracht, overal zijn graspaden aangelegd.

In deze tuin vindt u een uitgebreid sortiment aan vaste planten. Naast de algemene soorten staan er ook wat onbekende zoals veratum, aralia, peucedanum, angelica en andere. Bij de kruidachtigem zijn geen namen aangegeven maar uiteraard wel bij ons bekend. Naast vaste planten worden diverse soorten eenjarigen gebruikt. Bij de keuze hiervan is de aantrekkelijkheid voor insecten belangrijk. Phacelia, komkommerkruid, slangenkruid, korenbloem, boekweit, bolderik en gele mosterd zijn de meest gezaaide soorten. Ook is er akkerrandmengsel ingezaaid. Verder zijn er diverse akkerbouwgewassen ingezaaid zoals: tarwe, rogge, haver, gerst, boekweit etc. etc. om daar bezoekers kennis mee te laten maken.

Dit is een excursie met eigen vervoer.

Verzamelen: Shell-station Bakenbergseweg Arnhem – tijdstip 13.00 u. vertrek

Kosten: Reiskosten – nader te bepalen // Entree leden - € 5,00 p.p. / niet-leden: € 7,50 p.p.

Aanmelden: Uiterlijk vrijdag 26 mei 2023