Arnhem

Zaterdag 1 juli 2023 Dagexcursie: TUINREIS OVERIJSSEL

Ook dit jaar organiseren we weer samen met Groei&Bloei Afd. Nijmegen de dagexcursie. Op zaterdag 1 juli 2023 gaan we met een touringcar 3 tuinen en een kwekerij bezoeken in Overijssel. Niemand hoeft te zoeken. Kom naar de instapplaats en je komt precies waar je wezen moet. 
We vertrekken om 8.45 uur van het Raadhuisplein in Oosterbeek. Dan zijn we rond koffietijd in de eerste tuin genaamd: Grondig Geniethen.

De tuin ligt aan de rand van het dorp in een prachtig natuurgebied. Om dat te kunnen blijven zien is de coniferenhaag op bepaalde gedeelten iets verlaagd. In de tuin zijn natuurlijk vrolijke vasteplanten borders maar ook een kasje om nieuw plantgoed in op te kweken, een berceau met diverse klimplanten en een zwemvijver met een helofytenfilter om het water op een natuurlijke manier te reinigen.
Meestal zijn er wel wat plantjes te koop en/of brocante spulletjes voor in huis of in de tuin.

Vervolgens gaan we naar De Haarboershof. Planten zijn heel belangrijk in de tuin maar hier is er ook veel ruimte voor diverse dieren. Er zijn meerdere volières en er staan een aantal bijenkasten. Eigenaresse Ina is een enthousiast imker en heeft de beplanting daarop aangepast.

Jan en Ina hebben hun inspiratie opgedaan bij buitenplaats Erve Odinc en het leek ons daarom ook geweldig om daar vandaag ook naar toe te gaan. Een uniek erfgoed op eeuwenoude cultuurgrond. Sinds 1980 is de boerderij uitsluitend voor bewoning in gebruik. In de tuin zijn 9 tuinkamers met verrassende kleurcombinaties gemaakt afgescheiden van elkaar met hagen, waarvan een aantal met karakteristieke vormen. Ook is er topiary oftewel sierknipwerk in de tuin te zien, een aantal monumentale bomen, een schaapskooi en een hoogstamboomgaard. De tuin is pas onlangs overgegaan in andere handen.

Na een dag tuinen kijken is het altijd plezierig om nog even over een kwekerij te lopen. Arjan Schepers zal ons, als het niet te druk is met klanten, iets over de kwekerij vertellen. Zijn assortiment omvat planten die gezond zijn, stevig staan, winterhard zijn, niet woekeren en een grote sierwaarde hebben. De planten worden opgekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. De planten zijn dus niet opgejaagd waardoor ze gezond en goed doorworteld worden afgeleverd. Daarna kunnen we los om onze groene souvenirtjes bij elkaar te gaan zoeken.

De prijs van deze dagtocht bedraagt € 57,50 voor leden bij minimaal 25 deelnemers en € 60,00 voor niet-leden.
Breng gerust een introducé mee om gezellig samen van deze dag te genieten.

In de prijs is de entree van de tuinen inbegrepen en u krijgt in elke tuin een kopje koffie of thee en tussen de middag een kopje soep.
Om de kosten van de reis wat te verlagen, hebben we dit jaar besloten om de dag niet met een diner af te sluiten. We verwachten dan ook dat we rond 18.00 uur weer terug zijn in Oosterbeek.

Opstapplaats: 8.45 uurRaadhuisplein te Oosterbeek

Aanmelden: Uiterlijk zaterdag 20 mei 2023