Arnhem

Woensdag 15 november 2023: Filmavond 'Onder het Maaiveld'

Wegens grote belangstelling is het niet meer mogelijk om je aan te melden. 

Voor deze avond was een lezing over stoepplanten gepland. Helaas heeft de spreker vanwege ziekte afgezegd. Op deze korte termijn is een nieuwe lezing niet te plannen maar het is ons gelukt om een interessante andere invulling aan de avond te geven:

Groene filmavond met de film ‘Onder het Maaiveld’, op 15 november bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Film ‘Onder het maaiveld’
Op woensdag 15 november organiseren Groei & Bloei Arnhem e.o. en Natuurcentrum Arnhem een groene filmavond in Molenplaats Sonsbeek. De film 'Onder het maaiveld' wordt vertoond. Deze film maakt het ongeziene gezien, inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Wist je dat er meer levende wezens in één theelepel gezonde grond zitten dan er mensen op aarde zijn? We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren, door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten.

Voor de film wordt geen entree gevraagd, maar gezien het beperkte aantal plaatsen is aanmelden wel verplicht.

 

Praktische informatie
Woensdag 15 november 2023
Aanvang film: 20.00 uur

Locatie: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A in Arnhem

Na afloop van de film kan er nog even gezellig nagepraat worden met een drankje aan de bar.