Arnhem

De schoonheid van tuinplanten vóór en ná de bloei

  • Ruim acht maanden staan vaste planten boven de grond. Meestal bloeien ze maar één tot drie maanden. Bij het uitzoeken van planten op een kwekerij of het wandelen door een tuin zijn we geneigd om vooral naar de bloemen te kijken. Maar door een zorgvuldige selectie van tuinplanten valt er zo veel te beleven in een border. Zowel voor als na de bloei hebben veel soorten meerwaarde in de tuin. In deze presentatie laat Marcel de Wagt van de Kwekerij van Opvallende vaste planten zien welke sierwaarde tuinplanten kunnen hebben zonder dat ze bloeien. Hij laat je op een verrassende wijze anders naar planten kijken en opnieuw hun schoonheden ontdekken.

Marcel de Wagt is de trotse eigenaar van Kwekerij voor Opvallende Vaste Planten.

De Kwekerij voor opvallende vaste planten staat voor:

  • Uitgebreide collectie niet alledaagse planten
  • Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
  • Deskundig advies

 

Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt

Zij kweken de vaste planten zelf. Dat is arbeidsintensief handwerk met zaaien, scheuren, stekken en oppotten en niet te vergeten onkruid wieden. De planten groeien in eigen tempo in de buitenlucht zonder chemische bestrijdingsmiddelen en natuurlijk met organische bemesting. Hierdoor ontwikkelen de planten een goede weerstand en ze verkopen de planten pas als de plantkluit voldoende doorgeworteld is. Net opgepotte stekjes treft u niet aan. Als -ietwat ouderwets- ambachtelijke kweker zijn ze kritisch op de vele nieuwigheden die jaarlijks op markt gebracht worden.

 

Uitgebreide collectie niet alledaagse planten

Zij kweken een veelzijdige en uitgebreide collectie winterharde tuinplanten in grotere potten. Naast bloeiende vaste planten vindt u een gedegen collectie schaduwplanten en siergrassen. De planten worden geselekteerd op hun positieve eigenschappen voor de tuin en niet direct of ze snel te kweken zijn. Vandaar dat u bij de kwekerij veel soorten aantreft die niet te vinden zijn via internetverkopers of tuincentra.

Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website https://www.opvallendeplanten.nl/

Datum: Vrijdag 15 oktober 2021 - aansluitend aan de Algemene Vergadering

Locatie:
Vredebergkerk
Van Toulon van der Koogweg 3
6862 EB  Oosterbeek   

Tijd: 20.00 - 22.00 uur