Arnhem

Zaterdag 21 mei 2022 - Excursie geannuleerd

WEGENS TE GERINGE BELANGSTELLING GAAT DEZE EXCURSIE NIET DOOR.

 

Voor mensen die moeite hebben met kiezen alvast een waarschuwing: Kwekerij Van der Velde heeft wel heel veel keus. De pelargoniumcollectie bestaat inmiddels uit meer dan 400 soorten en rassen. Vele botanische, welriekenden, hortorums (staande pelargoniums), peltatums (hangers) en domesticums (franse pelargoniums), waarvan sommigen erg oud en onbekend zijn. De overtreffende trap: de fuchsia-collectie bestaat uit meer dan 3000 rassen en soorten. Deze collecties zijn opgebouwd in meer dan 40 jaar. 

Daarnaast kweken ze zelf vele éénjarige zomerbloeiers en kuipplanten. Te veel om op te noemen dus. U zult tot de ontdekking komen dat dit niet een 'standaard' kwekerij is, waar duizenden plantjes van één soort gekweekt worden. Zij roeien een beetje tegen de stroom in. Alles gebeurt handmatig en met respect voor het milieu. Zo worden er geen remstoffen gebruikt op de planten en kweken ze de planten milieuvriendelijk op. 
Ze vinden het erg leuk om hun planten persoonlijk aan de man te brengen en niet via veiling en groothandel. Op deze wijze proberen ze ook hun enthousiasme voor de soortenrijkdom van de planten over te brengen op u. Sla uw slag!

Dit is een excursie met eigen vervoer.

Verzamelen: Shell station, Bakenbergseweg Arnhem – Tijdstip 9.30 u. vertrek

Kosten: Reiskosten - nader te bepalen / Entree leden € 7,00 p.p./ niet-leden € 12,00 p.p.

Aanmelden: Uiterlijk maandag 16 mei 2022