Zaterdag 13 juni 2020 - Dagexcursie “In je Nopjes”

Dit is een dagtocht via de Tuinreisclub samen met Groei&Bloei Afdeling Nijmegen

Ook dit jaar hebben we in samenwerking met de Tuinreisclub weer een gevarieerd dagprogramma voor u kunnen samenstellen. We gaan onderstaande tuinen bezoeken:

Tuin De Roode Hoeve ligt bij een meer dan 100 jaar oude IJsselhoeve. We zullen worden ontvangen in de sfeervolle Tuynkamer. In het andere bijgebouw, de Achtersael is brocante maar ook serviesgoed, glas en zilverwerk te koop. Bent u hier een liefhebber van, neem dan voldoende contanten mee want er kan niet gepind worden. Voor het huis ligt een gazon met ronde bloemborders. De tuinen op kleur worden omgeven door hagen die heel speciaal zijn gesnoeid en een mooie zichtlijn vormen. Er is een pluktuin voor eigen gebruik en een boomgaard. Bij de veldschuren groeien ramblerrozen die voor een zee van bloemen zorgen.

De tuin van Geke Rook is op een bijzondere plek gesitueerd en omsloten door een stenen muur. Omdat het terras hoger is gelegen, kijk je van daaruit mooi over de tuin én over natuurgebied “De Wieden”. In deze cottagetuin zijn borders maar ook een groentetuin op kleur. De beplanting is speels samengesteld met heesters en vaste planten aangevuld met éénjarigen.

De Lancaster Garden is modern van opzet met lange, strakke lijnen gevormd door hagen en paden. Ook de vijver is strak van vorm. In de plantvakken is met grote groepen planten gewerkt wat voor rust zorgt.

Bij Flevo Siergras wordt siergras en bamboe gekweekt. Ze zitten sinds 2018 op de huidige locatie dus de siertuinen (waar veel siergrassen in grote groepen in zijn verwerkt) en de voorbeeldtuin (met siergrassen in combinatie met vaste planten), zijn nog jong. Er zal een inleiding worden gegeven over siergras en bamboe en op de kwekerij zijn deze gewassen te koop die momenteel zeer populair zijn in de Nederlandse tuinen.

De bus vertrekt vanaf de carpoolplaats “Planken Wambuis” aan de Amsterdamseweg in Arnhem. Deze lange smalle parkeerplaats ligt tussen de A12 en de N783 (Wolfhezerweg) en loopt parallel aan de Amsterdamseweg.

De totaalprijs voor deze compleet verzorgde tuinreis bedraagt € 75,50 p.p. voor Groei&Bloei-leden van de Afdeling Arnhem e.o. en € 80,50 voor niet-leden.
Dit bedrag is inclusief: comfortabel reizen in een touringcar, ervaren en plezierige reisleiding, de entree van de tuinen, minstens 2x koffie/thee en een afsluitend diner.
* U dient zelf voor een lunchpakketje te zorgen.
** De kosten van de drankjes bij het diner zijn voor eigen rekening

Opstapplaats: 8.15 uur – carpoolplaats “Planken Wambuis” aan de Amsterdamseweg te Arnhem

Aanmelden: Uiterlijk maandag 25 mei 2020