Donderdag 23 april 2020 - Excursie ‘Voorjaarsbollen kijken’

Dit jaar gaan we voorjaarsbollen kijken in de tuin van Marieke Nolsen in Leusden.

Marieke Nolsen heeft de borders die grenzen aan het huis op kleur beplant en met een wit/gele uitstraling vormt deze beplanting een prachtig plaatje met het huis. Voor deze geel/witte beplanting is heel bewust gekozen, omdat dit de kleuren van het Landgoed zijn.

Maar ook de paars/roze borders, patio en de pluktuin zijn plekken waar in het voorjaar veel te zien is. Marieke probeert een mooi plaatje te creëren door de bollen te combineren met constructies van takken. Ze vindt het geweldig om dit soort constructies te maken, die in de zomer ter ondersteuning dienen van alle eenjarigen.

Daarna brengen we een bezoek aan de Hubertushof. Dit is een natuurlijk ogende tuin, passend bij de landelijke omgeving. Bij het ontwerp van de tuin is de omgeving erbij betrokken. Dit geeft verrassende vergezichten op het aanliggende natuurgebied. De rhododendronwal en de taxus- en beukenhagen bepalen de structuur.

Een natuurlijke beek stroomt door de tuin. In het voorjaar staan hier de vele narcissen, leucojums, dotters, anemonen, primula’s, viooltjes en helleborussen te pronken. Het is een echt voorjaarslaantje. In de borders geven de vele tulpen kleur aan de tuin. Het is genieten en voelt als een warme deken in het prille voorjaar.

Dit is een excursie met eigen vervoer.

Verzamelen: Shell-station Bakenbergseweg Arnhem – tijdstip 12.45 u. vertrek

Kosten: Reiskosten - € 5,65 per persoon /  Entree leden - € 11,00 p.p. / niet-leden: € 16,00 p.p.

Aanmelden: Uiterlijk vrijdag 17 april 2020