Zaterdag 25 juni 2022 - Dagexcursie per bus in combinatie met Groei&Bloei Nijmegen

Dit is een dagtocht samen met Groei&Bloei Afdeling Nijmegen

We beginnen de dag in De Tuin van Fortmond. De omgeving van deze landelijk gelegen tuin is bijzonder mooi. Het bevindt zich in natuurgebied De Duursche Waarden in het stroomgebied van de IJssel.

Bij aankomst valt direct het groene dak van de moderne woning op.
De tuin is 1 ha. groot daarvan is ca. 4000 msiertuin gekenmerkt door grote groepen vaste planten in combinatie met siergrassen. Verder 2000 m2  gazon met bosjes en 2000 m2  bloemenweide dat vloeiend overgaat in het natuurgebied. We krijgen een enthousiaste rondleiding van de tuineigenaar. Wellicht kan hij ook nog wat vertellen over de vele vogels in dit gebied en dus ook in deze tuin. Vogelaars doen er goed aan om een verrekijker mee te nemen.
Vanuit de hele tuin zie je steeds de hoge schoorsteen, een overblijfsel van de steenbakkerij die hier vlakbij tot 1976 in bedrijf was.

Vervolgens rijden we naar Sint Jansklooster waar we De Tuin van Geke Rook gaan bekijken. Deze romatische cottagetuin ligt eveneens in een natuurgebied en wel De Wieden. Omdat er hoogteverschillen in deze tuin zijn kun je vanaf het terras uitkijken over dit natuurgebied.
De tuin wordt omsloten door een uit oude stenen opgetrokken muur wat al voor een heel speciaal aanzicht zorgt.
In de tuin borders op kleur met vaste planten, heesters, siergrassen, rozen, clematissen, enzovoorts. Zelfs de groentetuin is op kleur! In de kruidentuin rozen en leifruit.

In de Noordoostpolder, in Emmeloord, ligt de Lancastergarden. Een boerderijtuin van 4000 m2 met van hieruit steeds een mooi uitzicht over het polderlandschap.
Het is een moderne tuin met strakke lijnen en hagen maar met een natuurlijk ogende beplanting. Naast de oprit is een strakke vijver met verschillende niveaus. En achter de woning bij het terras is nog een tweede vijver met stapstenen die maken dat het wat minder strak overkomt. Achter in de tuin is nog een tuinhuis met deels overdekt terras. Hier is een border met veel geeltinten gerealiseerd. Lange tijd was deze kleur in de tuin niet zo in trek maar nu mag het gelukkig weer.
De naam van de tuin verwijst naar het vliegtuig van het type Lancaster dat hier in 1944 neer is gestort.

We sluiten de dag af met een diner met dekselse pannetjes!

De prijs van deze dagtocht is € 73,50 voor leden van Groei & Bloei van de afdeling Arnhem e.o. en
€ 78,50 voor niet-leden.
In de prijs inbegrepen: het vervoer per bus; de entrees van de tuinen en het diner*. In de tuinen krijgen we koffie/thee of een frisdrankje.
U dient zelf een lunch mee te nemen die op elk gewenst moment te nuttigen is.

Opstapplaats:   8.35 uurRaadhuisplein te Oosterbeek

Aanmelden:      Uiterlijk zaterdag 14 mei 2022

* De kosten van de drankjes bij het diner zijn voor eigen rekening

Voor de eendaagse excursie per bus op 25 juni 2022 geldt:

- Opgave vóór 14 mei 2022. U bent ingeschreven als de betaling op de rekening is bijgeschreven.

- Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor vertrek.

- Bij annulering in de voorlaatste week is men 50% van de reissom verschuldigd.

- Bij annulering in de laatste week is geen restitutie meer mogelijk. Men mag te allen tijde voor een
  vervanger zorgen.
- Overboeking van het verschuldigde bedrag dient uiterlijk 14 mei 2022 te geschieden op
  rekeningnummer  NL66 INGB 0001 0198 54 t.n.v. KMTP afd. Arnhem e.o. onder vermelding van uw