Nieuwjaarsbijeenkomst - 25 januari 2020

Graag nodigen wij onze leden uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst.
U bent welkom vanaf 14.00 uur voor een kopje koffie of thee. Het programma begint om 14.30 uur.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter Lydia Littel zal Koos Dansen een lezing geven over ‘Meer vogels in en om de tuin’.

Vogels zijn goede graadmeters voor de kwaliteit van natuur en landschap. Hoe gevarieerder des te meer vogelsoorten. Op een landgoed of in een flink park met oud en jong bos, bloemrijk grasland, waterpartijen en agrarische activiteiten kunnen wel 60 tot 70 soorten voorkomen. Aardig wat hiervan kunnen ook in tuinen verschijnen. Hoeveel en welke hangt af van de ligging, grootte, inrichting en het onderhoud. Vanzelfsprekend spelen de aanwezigheid van bomen, smakelijke besdragende struiken, beschutting zoals een met klimop begroeide schutting of schuurtje, water in de vorm van een vijver(tje), nestkasten en een gevulde voertafel of vetbollen een rol.
Aan de hand van zijn avonturen in en om een boshut met drink- en voerplek op een van de Veluwse landgoederen van Arnhem-Noord (50 vogelsoorten) en in zijn stadstuintje in Arnhem-Zuid (25 soorten) laat Koos Dansen zien wat er mogelijk is. Hij was hoofd voorlichting van Geldersch Landschap, nu gepensioneerd en lezingenvrijwilliger van de Vogelbescherming.

Na afloop van de lezing kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog wat napraten tot ongeveer 16.30 uur. (U ontvangt hiervoor 2 consumptiebonnen)
Bij vertrek staat er een leuke attentie voor u klaar.

Wij hopen velen van u op deze nieuwjaarsbijeenkomst te mogen begroeten.

Bestuur van Groei&Bloei Arnhem e.o.

Datum:             zaterdag 25 januari 2020
Tijd:                  14.30 – 16.30 uur
Locatie:            Stadsvilla Sonsbeek, Tellegenlaan 3, Arnhem (Park Sonsbeek)

Parkeren kunt u aan de Apeldoornseweg of bij Stellicher Advocaten en Hekkelman Notarissen. U vindt het kantoor op de Apeldoornseweg tegenover de Sonsbeek Kiosk, ingang Pontanuslaan.

Ook kunt U zich voor de Stadsvilla laten afzetten. Even aanbellen bij de slagboom.