Arnhem

15 januari 2022 : Nieuwjaarsbijeenkomst - UITGESTELD

UPDATE 12 januari 2022

Stilletjes hadden we nog hoop, maar helaas moeten wij u nu toch laten weten dat  de nieuwjaarsbijeenkomst op 15 januari a.s. niet door kan gaan.

We wilden wachten met het definitieve bericht tot na de persconferentie, maar de horecamanager van de Stadsvilla Sonsbeek liet ons weten dat, mocht de horeca zaterdag 15 januari weer open kunnen, het niet mogelijk is om dan meteen een groep mensen te ontvangen.

Echter, we hebben het over uitstel en niet over afstel.
Zodra het kan, kiezen we een nieuwe datum; ook op een zaterdagmiddag, ook in de Stadsvilla Sonsbeek en met hetzelfde programma.

Wij hopen u snel hierover te kunnen berichten.

 

Graag nodigen wij u uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst.
U bent welkom vanaf 14.00 uur voor een kopje koffie of thee. Het programma begint om 14.30 uur. Maar gezien de huidige coronamaatregelen is het nog onzeker of deze bijeenkomst door kan gaan.
Op 14 januari a.s., als er weer een persconferentie is geweest en we weten hoe we ervoor staan, zullen wij degenen die zich opgegeven hebben persoonlijk informeren. Tevens sturen wij dan een extra Nieuwsbrief uit en ook op de website zullen we de actuele situatie aangeven.

Wanneer u naar deze bijeenkomst wilt komen, verzoeken wij u zich nu alvast op te geven via mail bij Ellen van den Akker, elvdakker(at)gmail.com, zodat wij zicht hebben op het aantal bezoekers.

Na het welkomstwoord van de voorzitter Lydia Littel zullen Ben Hasselbach en Arthur Ohm een lezing geven:  

Bijenhouden, hoe doe je dat?

Dit is de titel van een handboek dat imkers raadplegen alvorens aan de slag te gaan.

Je kunt bijen in je tuin houden, op je balkon en zelfs middenin Parijs op het operagebouw. Zolang de bijen met rust worden gelaten zal niemand er last van hebben.

Het nut van de bijen is algemeen bekend. Hoewel er professionele imkers zijn met heel veel bijenvolken, bij wie het voornamelijk gaat om de productie, hebben de meeste bijenhouders een ander doel, nl. het in stand houden van de honingbij. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om een paar keer per jaar honing te oogsten en getuige te zijn van het bijzondere leven van bijen die deel uitmaken van een superorganisatie.

Wat een imker kan bijdragen aan het voortbestaan van gezonde bijenvolken, zal u in deze lezing duidelijk worden.

Na afloop van de lezing kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog wat napraten tot ongeveer 16.30 uur. (U ontvangt hiervoor 2 consumptiebonnen)
Bij vertrek staat er een leuke attentie voor u klaar.


Bestuur van Groei&Bloei Arnhem e.o.

Datum: zaterdag 15 januari 2022
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Stadsvilla Sonsbeek, Tellegenlaan 3, Arnhem (Park Sonsbeek)

Parkeren kunt u op de Apeldoornseweg voor de Sonsbeek Kiosk langs het hek van het Park Sonsbeek of bij Stellicher Advocaten en Hekkelman Notarissen. U vindt het kantoor op de Apeldoornseweg tegenover de Sonsbeek Kiosk, ingang Pontanuslaan.

U kunt zich voor de Stadsvilla laten afzetten. Even aanbellen bij de slagboom.