Arnhem

Nieuwjaarsbijeenkomst - 21 januari 2023

Graag nodigen wij onze leden uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst.
U bent welkom vanaf 14.00 uur voor een kopje koffie of thee. Het programma begint om 14.30 uur.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter Lydia Littel zal Anne Marie van Dam een lezing geven met als titel:

‘De bodem: de basis onder elk tuinparadijs’

Een tuin zit soms vol verrassingen, die niet altijd prettig zijn: wateroverlast of droogte, keiharde kluiten, glibberige paden of stoffig zand. Sommige planten groeien er fantastisch, andere leggen al snel het loodje. Veel van die teleurstellingen zijn verleden tijd als je je grond leert kennen. Dan kun je begrijpen welke planten het er naar hun zin hebben, en hoe je tuin een levendige groene oase kan zijn voor mens en natuur.  In deze lezing vertelt Anne Marie van Dam hoe je je grond kunt onderzoeken. Ook geeft ze tips om met die informatie een heus tuin-natuurmonument te maken. 

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om de bodemsamenstelling en de zuurgraad van meegebrachte grondmonsters te onderzoeken. Verzamel daarvoor grond uit de laag 0-20 cm diep van verschillende plekken in de tuin. Meng die door elkaar en neem een representatief monster mee, en een jampot zonder wikkel en met goed sluitend deksel. 

Dr.ir. Anne Marie van Dam is bodemkundige en een enthousiaste tuinier. Samen met Caroline de Vlaam schreef ze 'Leve de Bodem! een gezonde basis onder elke tuin'. Een aantal boeken wordt na de presentatie onder de aanwezigen verloot.

Na afloop van de lezing kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog wat napraten tot ongeveer 16.30 uur. (U ontvangt hiervoor 2 consumptiebonnen)
Bij vertrek staat er een leuke attentie voor u klaar.

Wij hopen velen van u op deze nieuwjaarsbijeenkomst te mogen begroeten.
Bestuur van Groei&Bloei Arnhem e.o.

Datum: zaterdag 21 januari 2023
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Locatie: Stadsvilla Sonsbeek, Tellegenlaan 3, Arnhem (Park Sonsbeek)

N.B. deze Nieuwjaarsbijeenkomst is alleen voor leden van de Afdeling Arnhem e.o.! 

Parkeren kunt u op de Apeldoornseweg voor de Sonsbeek Kiosk langs het hek van het Park Sonsbeek of bij Stellicher Advocaten en Hekkelman Notarissen. U vindt het kantoor op de Apeldoornseweg tegenover de Sonsbeek Kiosk, ingang Pontanuslaan.

U kunt zich voor de Stadsvilla laten afzetten. Even aanbellen bij de slagboom.